کوچینگ چیست؟
کوچینگ یک رابطه است بین شما و کوچتون. شما با کوچ خودتون در زمانهای مشخص (معمولا هفتهای یک ساعت) به صورت منظم گفتگو میکنید
این گفتگو چند تا ویژگی داره
۱- معمولا شما بیشتر صحبت میکنید و کوچ شما بیشتر میشنوه ۲- کوچ شما بر اساس چیزهایی که از شما میشنوه، سوال میپرسه ۳- کوچ شما پیشنهادی به شما نمیکنه، مگر با اجازه خودتون ۴- کوچ شما، شما رو قضاوت نمیکنه (یا اگر قضاوت بکنه، اشتباه کرده) بنابراین با خیال راحت تمام چیزهایی که تو ذهنتون هست را با کوچ خودتون در میان میگذارید ۵- لازمه بین شما و کوچ تون اعتماد وجود داشته باشه یا اینکه شما کسی را به عنوان کوچ انتخاب کنید که به او اعتماد دارید. در بستری از اعتماده که یک گفتگوی سازنده شکل میگیره ۶- این شما هستید که راهحل رو پیدا میکنید و راه حل هر کسی مخصوص خودشه
روش کوچینگ با روش مشاوره چه تفاوتی داره؟
در کوچینگ منبع راه حل گفته های شماست و در مشاوره منبع راه حل علاوه بر پاسخ های شما، اطلاعات مشاور هست. بنابراین یک کوچ تمرکزش فقط بر روی شنیده های شما است و بر اساس چیزهایی که می شنوه سوال می پرسه و لزومی نداره که کوچ در مورد اون مساله اطلاعات داشته باشه. اما معمولا ما به خاطر این به مشاور (چه کسب و کار و چه روانشناسی) مراجعه میکنیم که از اطلاعات و تخصص اون مشاور استفاده کنیم.
پیشنهاد اینه که در جایی که میخواهید مسیری رو شروع کنید، برای اینکه مطمئن بشید اون هدف یا مسیر درسته، از کوچینگ استفاده کنید. در ادامه مسیر رسیدن به هدف ممکنه نیاز داشته باشید از اطلاعات یا تجارب متخصص یا مشاور در اون زمینه استفاده کنید.
در چه موضوعاتی میشه از کوچینگ استفاده کرد؟
کوچینگ معمولا به دو دسته کلی تقسیم میشه:
۱- کوچینگ زندگی یا لایف کوچینگ یا Life Coaching
۲- کوچینگ کسب و کار یا کوچینگ شغلی یا بیزینس کوچینگ
اگه مسئله شما در مورد مسائل زندگی باشه (مثلا از محل زندگی تون راضی نیستید، یا براتون سخته نه بگید یا همسرتون حرف شما رو نمیفهمه)، لازمه به یک کوچ زندگی مراجعه کنید و اگر در کسب و کارتون چالشی داشته باشید (مثلا میزان فروش تون پایینه و میخواهید میزان فروش رو بالا ببرید)
لازمه به یک کوچ کسب و کار یا بیزینس کوچ مراجعه کنید؛ اگرچه اغلب چالش های موجود
در کسب و کار هم مربوط میشه به روابط انسانی و مرز نزدیکی با کوچینگ زندگی داره.
روال جلسات کوچینگ چگونه است؟
یک کوچ رو انتخاب میکنید، پس از پرداخت هزینه جلسه یک زمان مشخص (مثلا ساعت ۳ بعد از ظهر سه شنبه) رو با او فیکس می کنید و در اون زمان به دفتر او مراجعه میکنید و اگر جلسه شما تلفنی باشه، در اون زمان مشخص با او تماس میگیرید.
کوچینگ چند جلسه است؟
تا زمانی که شما به نتیجه برسید.
معمولا کوچ یک سوال کلیدی داره اینکه: آیا به اون چیزی که میخواستی رسیدی؟ اگر رسیده باشید، جلسات پایان میابه و گرنه ادامه پیدا می کنه. گاهی هم ممکنه به نتیجه برسید و بعدش هدف های دیگری یا سوالات دیگری براتون پیش بیاد و بخواهید با اهداف جدید جلسات رو ادامه بدید.
پیشنهاد بیل گیتس اینه: همه ما نیاز به کوچ داریم تا بهمون فیدبک بده و سوالاتی ازمون بپرسه که باعث بشه هدفمون برامون شفاف تر بشه.