1خود کوچینگ چیست؟ چگونه خودمان را کوچ کنیم؟

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.20.0″ hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” background_color=”RGBA(255,255,255,0)” sticky_enabled=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.20.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″]

خود کوچینگ چیست؟ چگونه کوچ خودمان باشیم؟

خود کوچینگ چیست؟ بر روی همه ما فشار است تا بتوانیم به موفقیت برسیم. برای  رسیدن به موفقیت هم خودمان را تحت فشار زیاد قرار میدهیم و سعی میکنیم انتظارات دیگران از خودمان را برآورده کنیم. برخی از ما از کوچ کمک میگیریم. برخی دیگر خودشان کوچ هستند. یک نکته مهم و اساسی وجود دارد: همه ما پتانسیل این را داریم که کوچ خودمان باشیم و خود کوچینگ کنیم. هیچ زمانی از الان بهتر نیست تا خودآگاهی و تسلط به خودمان را توسعه بدهیم.

در صورتی که هنوز نمیدانید کوچینگ به چه معناست، ابتدا مقاله کوچینگ چیست را مطالعه کنید.

بسیاری از کوچ ها در تجربیات کاری خود میبینند که شخصی که به آن ها مراجعه کرده است، برای دیگران میتواند یک کوچ عالی باشد؛ فرزندانش را تشویق کند، به همکارانش انگیزه دهد، کارکنانش را کوچ کند و از دوستانش حمایت کند. اما برای استفاده از این مهارت ها برای خودش نیاز به کمک دارد.

وقتی دائما در حال بخشیدن و حمایت از دیگران هستید، فراموش کردن نیازهای خود و منحرف شدن از برنامه کاریتان امری بسیار محتمل است. کوچ خود بودن در واقع نوعی مراقبت از خود است.

همه ما میتوانیم خود کوچینگ کنیم. خواه این کوچینگ در روابط خانوادگی باشد، خواه در روابط کاری و تجاری. ما باید بتوانیم خودمان را از حال بد بیرون بکشیم و زمانی که در حال مبارزه هستیم، به خود انگیزه بدهیم و به خودمان آموزش بدهیم احساسات خوب را تجربه کنیم.

خود کوچینگ چیست؟

ادباتیستا از اساتید خود کوچینگ معتقد است که خود کوچینگ فرایند هدایت رشد و توسعه ما هم در حوزه شخصی و هم در حوزه حرفه ایست.

معمولا کوچینگ تجاری، اجرایی و رهبری، زندگی کاری شما را پوشش میدهد و کوچینگ زندگی رشد شخصی شما را بهبود میبخشد. درست است که کوچینگ زیرمجموعه های زیادی در حوزه های مختلف دارد اما باتیستا تاکید میکند که خود کوچینگ به هر دو حوزه شخصی و حرفه ای مربوط میشود زیرا تقابل زندگی شخصی و حرفه ای ما به این معنیست که هر کدام بر دیگری تاثیر میگذارد و ما نمیتوانیم فقط روی یکی از آن ها تمرکز کنیم.

خود کوچینگ، خود شما و تمام زمینه های زندگی شما را پوشش میدهد. اگر همه چیز در یک زمینه خوب است اما مسائلی نیز وجود دارند که در زمینه ای دیگر موجب نارضایتی شما شده است، باید به آن توجه کنید. چرا که میتواند بر جنبه های دیگر زندگی شما اثر بگذارد.

آیا خود کوچینگ واقعا امکان پذیر است؟

در سال 2009 لئو راویر به این نتیجه رسید که خود کوچینگ عملا غیرممکن است چرا که کوچینگ فرایندی است که باید حداقل بین دو نفر انجام شود.  این یک دیدگاهیست که به معنی واقعی کلمه از نقش یک کوچ حرفه ای دفاع میکند. با این حال راویر اعتراف کرد پیش گرفتن روش خود کوچینگ به عنوان یک تمرین ذهنی، کاملا مفید است و در زمینه های مختلف میتواند به افراد کمک کند.

نمیتوان انکار کرد که کوچینگ و خود کوچینگ با هم فرق دارند؛ اما در حال حاضر خود کوچینگ امری کاملا پذیرفته شده است.

در سال 2015 استنفورد در سخنرانی افتتاحیه دوره های کوچینگ در دانشکده کسب و کار استنفورد، از هنر خود کوچینگ صحبت کرد. از آن زمان مقدار قابل توجهی امکانات برای مردم گشوده شده تا در کسب تسلط بر خود، مهارت های خود کوچینگ را به کار گیرند. این روزها دیگر خود کوچینگ یک ضرورت است.

در اینجا به نحوه خود کوچینگ میپردازیم:

    1. هدف مورد نظرتان را مشخص کنید.

این نقطه شروع شماست. باید در مورد هدف نهایی خود تصمیم بگیرید تا بدانید به چه سمتی باید حرکت کنید و تلاش های خود را در چه راستایی هدایت کنید. از خود بپرسید که در حال حاضر چه چیزی برایتان مهم است و یا میخواهید چه طور کسی باشید یا چه انجام دهید و چه /یزی داشته باشید؟

همچنین اهداف خود را در یک چارچوب مثبت قرار دهید. برای مثال به جای اینکه بگویید هدفم این است تا کمتر عصبی و تحریک پذیر باشم، هدفتان را اینطور مشخص کنید که قصد دارید در آینده با همسر، فرزندان و سایر اطرافیانتان صبورتر برخورد کنید.

    • در خودتان خودآگاهی به وجود آورده و پرورش دهید.

برای بررسی وضعیت فعلیتان یک ارزیابی انجام دهید. هدف این نیست که خودتان را قضاوت کنید و به خودتان احساس بد بدهید. فقط باید بفهمید که دقیقا کجا هستید و به کجا میخواهید برسید. اولین قدم هم این است که از وضعیت خود اگاه شوید و مشخص کنید که باید روی چه چیزی کار کنید. باید بفهمید در حوزه ای که باید پیشرفت کنید از بین 1 تا 10 چه نمره ای کسب کرده اید. همچنین میتوانید همه چیز را در این باره در یک دفتر بنویسید.

    • گزینه های خود را اولویت بندی کنید.

امکاناتی را که پیش رویتان است را بسنجید. این یک فرصت عالی برای خلاقیت و ایده پردازی است تا ببینید چگونه میتوانید به هدفتان برسید. چه گزینه هایی در دسترس شماست؟ کدام گزینه ها در حال حاضر به شما نزدیک تر هستند؟

    • برنامه ریزی کنید.

چگونه گزینه های خود را مرتب خواهید کرد؟ برای رسیدن به هدف یا بهبود وضعیت خود چه کار خواهید کرد؟ چه اقداماتی باید انجام دهید؟

    • عمل کنید.

اولین قدم را در این راه بردارید و طبق برنامه پیش بروید و به آن پایبند باشید. آیا همان کاری را که گفتی انجام می دهی؟

    • پیشرفت کنید و جشن بگیرید.

میزان پیشرفت و موفقیتتان را اندازه بگیرید و برای خودتان جشن بگیرید. خودتان را همواره در این مسیر مسئول نگه دارید تا حواستان باشد که دائما در حال پیشرفت باشید. وقتی به ان نقطه عطف یا هدف خود رسیدید، بابت تلاش های خودتان، به خودتان پاداش بدهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه کوچینگ میتوانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]