موفقیت به معنای تحقق یافتن یک هدف است. شاید بتوان به جرات گفت تمامی افراد دنیا به دنبال موفقیت شغلی هستند که یکی از موفقیتهایی است که افراد تمایل دارند به آن دست پیدا کنند. موفقیتشغلی در یک فرد چگونه ایجاد میشود؟ افرادی که در شغل خود موفق هستند آیا باهوشتر هستند؟ آیا تلاش بیشتری میکنند یا دارای ارتباطات قویتری هستند؟ قبل از اینکه به پاسخ این سوالات بپردازیم بهتر است ابتدا با معنی واقعی موفقیت شغلی آشنا شویم. اصلا تا به حال از خودتان پرسیدهاید که موفقیت چیست؟ یا اصلا موفقیت شغلی چه زمانی حاصل میشود؟
موفقیت برای شما و در ذهن شما با چه چیزهایی تعریف میشود؟ مثلا در ذهن خود موفقیت در ارتباطات، موفقیتشغلی، موفقیت مالی و ثروت، موفقیت در کنکور، موفقیت در زندگی و صدها سوالات دیگر مثل موفقیتهای بالا را موفقیت میدانیم. اما هر کسی در زندگی خود تعریفی از موفقیت دارد.افراد موفق خود را با موفقیت در ثروت یا دستیابی به یک موقعیت خاص موفق نمیدانند، بلکه موفقیت در تمام ابعاد را موفقیت میدانند.
ریچارد برنسون: اعتقاد دارد که بسیاری از مردم، موفقیت خود را با مقدار پولشان و افرادی که که با آنها ارتباط دارند، میسنجند.اما به نظر من موفقیت باید با میزان خوشحالی شما اندازه گرفته شود.
آریانا هافینگتون: اعتقاد دارد که برای موفقیت علاوه بر پول و قدرت شما باید سلامتی، خرد، کنجکاوی و بخشش داشته باشید تا فرد موفقی باشید.
وارن بوفت: سرمایه گذار افسانهای میگوید من موفقیت را با تعدادافرادی که دوستم دارند، اندازه میگیرم.
موفقیت شغلی
موفقیتشغلی به معنی رضایت شما از شغلتان است. موفقیتشغلی گاهی بهبود وضعیت مالی یا داشتن موقعیت اجتماعی خوب برای بسیاری افراد معنا پیدا میکند. موفقیت شغلی در واقع چیزی که همهی افراد خواستار آن هستند و از دغدغههای زندگیشان است. در هر صورت موفقیت شغلی برای هر شغلی و هر شخصی تعریفی دارد بعضی اعتبار و بعضی دیگر میزان درآمد را موفقیت میدانند.
موفقیت شغلی گاهی خلاقیت، نوآوری و پیشگامی تعریف میشود. گاهی ارتقا در کسبوکار و گاهی ثروت را موفقیتشغلی میدانند. هر تعریفی که افراد از موفقیتشغلی داشته باشند باید موارد زیر را در نظر گرفت:
سخت کوشی
شما باید ایمان داشته باشید که اگر تمام دنیا مانعی برای رسیدن شما به هدفتان باشند، شما باز هم به هدف خود میرسید. سختکوشی با فاکتورهایی مثل هوش و شانس همراه است، که این فاکتورها باعث موفقیتشغلی میشوند. سختکوشی یعنی شما آنقدر زیرک باشید که بفهمید چه زمانی نیاز به کمک دیگران دارید و بدون شک برای کمک گرفتن اقدام کنید.
ارتباطات قوی
بسیاری اعتقاد دارند داشتن روابط زیاد و قوی نقش موثری در موفقیت شغلی دارد. افراد موفق انرژی زیادی برای ایجاد روابط پایدار و قوی به کار میگیرند. که در این روابط صداقت، درستکاری و ارزشهای مشترک حرف اول را میزند. در کل در ایجاد روابط قوی، ضعف در رعایت اصول اخلاقی مثل نداشتن صداقت کافی از اشتباهات بزرگ برای رسیدن به موفقیت شغلی است.
یادگیری مداوم
قبل از شروع هر شغلی ابتدا باید یادگیری را آغاز کرد. بهترین منابع یادگیری عوامل زیر هستند: دانشگاهها، دورههای آموزشی، کتابها، وب سایتهای تخصصی در مورد مشاغل، انجمنها، همایشها، مجلات تخصصی در زمینه کسبوکار.
عوامل موثر در یادگیری
مطالعه داشته باشید: مطالعه در به دست آوردن موفقیتشغلی نقش بسیار پررنگی دارد.در واقع شما برای موفقیتشغلی باید سراغ منابع(کتابها) تخصصی،مجلات تخصصی و … شغل مورد نظر خود بروید. به روزترین مقالات و مسائل علمی را دنبال کنید.
علایق خود را دنبال کنید: علایقی که مربوط به شغل میشوند تا به موفقیتشغلی برسید. شامل عواملی هستند که به شغل شما ارتباط مستقیم نداشته اما شما به آنها علاقهمند هستید و شاید روزی برای رسیدن به موفقیتشغلی مورد استفاده شما قرار گیرند و به شما کمک کنند.
در گفتوگوها شرکت کنید: میتوانید علاوه بر کلاسهای حضوری اگر زمان کافی یا موقعیت مناسبی ندارید از کلاسو برنامههای آنلاین بهره بگیرید. به عنوان مثال بسیاری از مدیران موفق یا کارمندان موفق عضو گروهای تخصصی هستند تا بتوانند از دانش دیگران که در گروهها عضو هستند با هم به اشتراک گذاشته و استفاده کنند.
عادتهای خاص را در خود تقویت کنید
حتما شنیدهاید که میگویند تنها فرق شما با افراد موفق در این است که افراد موفق همیشه عادات خاصی را تکرار میکنند که باعث موفقیتشان میشود.
شبیه افراد موفق فکر و رفتار کنید
همیشه نیمه پر لیوان را ببینید. دیدگاهتان به مسائل به خصوص در مورد موفقیتشغلی دیدگاه یک شخص پیروز و مثبت اندیش باشد.
پویا باشید
اگر به دنبال موفقیتشغلی هستید باید از مخفیگاه خود خارج شده، از چیزی نترسید و خود را به چالش بکشید.
تلفنی صحبت کردن را یاد بگیرید
شاید در نگاه اول اصلا فاکتور مهمی نباشد اما نقش پررنگی در موفقیت شغلی دارد. زیرا تلفنها وسیله ارتباطات ما با دیگران هستند، بنابراین مودب صحبت کنید و از خوردن و آشامیدن و جویدن آدامس پشت تلفن خودداری کنید. و همیشه از فعل حمع استفاده کنید.
برنامههای منظم داشته باشید
برای رسیدن به موفقیتشغلی داشتن برنامههای منظم و منسجم بسیار حائز اهمیت است.
الگو باشید
همیشه طوری کار کنید که دوست دارید دیگران آن را به همان شکل انجام دهند تا الگو و سرمشقی برای دیگران باشید.
تاثیر سن در موفقیت شغلی
بعد از ۳۰ سالگی چون افراد تا این زمان شغلهای زیادی را تجربه کردهاند و در این زمینه تجربیات زیادی دارند، بنابراین در از این سن به بعد میتوانند با شناخت خود و علایق و شروع شغل مورد نظر خود به موفقیت شغلی برسند. اما بعضی دیگر میگویند شما تا ۳۵ سالگی زمان دارید تا به موفقیتشغلی دست پیدا کنید.
هدفگذاری کنید.
هدف گذاری یکی از مهمترین و کلیدی ترین مرحله برای رسیدن به موفقیت شغلی است. و برای رسیدن به آن هدف و در نهایت موفقیت شغلی از تمام توان خود و مسیرهای منطقی و اخلاقی موجود و افرادی که در این زمینه صاحب نظر هستند استفاده کنید. حال با تمام این اوصاف از خود بپرسید که دیدگاه شما راجب موفقیت شغلی چیست؟
بعضی از نکاتی که به شما کمک میکنند تا ۳۵ سالگی به موفقیت شغلی برسید:
- شغل مورد علاقه خود را پیدا کنید.
- تحقیق کنید ببینید نقطه قوت شما چیست؟
- خط قرمز در اهداف شغلی خو داشته داشته.
- شغل مورد علاقه شما باعث میشود که شما با افتخار در مورد آن صحبت کنید، در واقع حرفی برای گفتن داشته باشید.
- نه گفتن را یاد بگیرید.
- خود را به چالش بکشید.
- انتقادپذیر باشید.
- در شبکههای اجتماعی پروفایلی تخصصی برای شغل خود داشته باشید.
- مذاکره کردن را یاد بگیرید.
- ایمیل زدن حرفهای را یاد بگیرید.
- استرس خود را مدیریت کنید.
- از افراد صاحب تجربه کمک کنید.